2 Ekim 2009 Cuma

Semih Şentürk


Semih Şentürk (d. 29 Nisan 1983, İzmir) Türk milli Futbolcu.

Futbola İzmir'in amatör takımlarından biri olan Özçamdibispor'da başladı, Fenerbahçe'nin altyapısında yetişti.

2000-2001 sezonunun ikinci devresinde teknik direktör Mustafa Denizli tarafından A takıma alındı. Fenerbahçe'de ilk resmi maçı, 3 Aralık 2002 tarihinde oynanan Konyaspor-Fenerbahçe, Türkiye Kupası 2.Tur maçıdır. Bu maçta son 9 dakikada oynamıştır. 13 Aralık 2006 tarihinde 2-2 biten, Fenerbahçe - Eintracht Frankfurt UEFA Kupası Grup 4. maçında, 75. dakikada oyuna girip, 79. dakikada ilk sarı kartını görüp, 82. dakikada Fenerbahçe'ye bir üst tura geçmesini sağlayan beraberlik golünü röveşata ile atan ve 90+1. dakikada ikinci sarı kartını gören Semih, hakemin kırmızı kart vermeyi unutması üzerine oyun başladıktan sonra yaklaşık 20 saniye daha oyunda kalmıştır. Ardından hakemi uyararak kırmızı kart görmesini sağlamış ve Fenerbahçe'nin aleyhine olabilecek olası bir maç tekrarını engellemiştir.

2007-2008 sezonunda 17 golle gol krallığına ulaştı. Semih Şentürk Turkcell Super Lig 2008-09 sezonunun 7.haftasında oynanan Kocaelispor-Fenerbahçe maçına çıkarak Fenerbahçe formasıyla Süper Ligdeki 2. maçına çıkmıştır ve bu maçta 1 gol atmış ve 1 asist yapmıştır. Fenerbahçe'nin 26 Temmuz 2007 tarihinde yardımcı-kaptanlığını üstlendi. Semih Şentürk, 8 Mart 2009 tarihinde oynanan Kayserispor-Fenerbahçe maçında takımının ilk gölünü atarak Kadir Has Stadyumunda ilk gol atan futbolcu olarak tarihe geçmiştir. Semih 12 Nisan da Ali Samiyen stadyumunda oynanan Galatasaray Fenerbahçe maçında milli takım dan arkadaşı Arda Turan ile kavga etmiş ve süper lig deki ilk kırmızı kartını almıştır. Aynı şekilde 3 maç ceza almıştır. Daha sonraki günlerde özür dilemiş ve kendine yakışanı yapmıştır. Cezası bittiği ilk hafta Beşiktaş ile İnönüde oynanan maçta 2. golü atmıştır. Sezon sonu gönderilen Aragonesin yerine getirelen Daum ile beraber ilk 11 de oynamak istediğini dile getirir fakat Daum onu yedek olarak düşünür.

Semih hazırlık kapmında etkili görünsede sakatlık geçirmiştir ve birkaç resmi maçı kaçırmıştır. Avrupa ligi play off turunda Sion maçında sonradan girmiş ve 1 asist yaparak sahalara dönmüştür. Fenerbahçenin 3-1 kazandığı Diyarbakırspor maçında 11 de başlayıp etkili bir performans göstermiş ve ceza sahası içinde düşürlükten sonra penaltıyı kullanıp gole çevirmiştir. Manisa maçında yedekten girip 90+ 4 de takımına galibiyeti getiren golü atmıştır. Ne yapsa Daumun gözüne giremeyip yedek kalsada oynadığı süre içerisinde en iyisini vermeye çalışır. Antalya maçındada 90. dakikada golünü atmış ve takımına 3 puanı kazandırmıştır. Avrupa Ligi grup 2. maçında ilk 11 de oynamış etkili bir oyunla beraber 1 de asist yapmıştır. Forvet ve forvet arkası mevkiğinde oynayabilen Semih pek çok özelliği ve iyi kişiliğiyle tüm Fenerbahçe taraftarının gönlünde taht kurmuştur.

0 yorum:

About Me

 
spor365. Design by Wpthemedesigner. Converted To Blogger Template By Anshul Tested by Blogger Templates.